מתכון לנשיקות טבעוניות | נשיקה בהזמנה
טלפון: 074-769-15-81 | שליח עד הבית חינם בהזמנה מעל 300 ש"ח!

מתכון לנשיקות טבעוניות

לפני שמתחילים….
בוחרים קופסא של גרגרי חומוס –ליצרן עלולה להיות השפעה על התוצאה. עדיף לעשות ניסוי עם 2-3 יצרנים שונים. מקופסא אחת מתקבלים 250 מ"ל מי חלבון.
נדרשת סבלנות – אל תקצרו את משך ההקצפה. המרנג צריך להיות מבריק וסמיך מאד (ממש משחתי) ולא אוורירי מדי, אחרת הנשיקות עלולות "ליפול" או להתקבל עם חלל גדול במרכזן.
לכל תוספת יש משמעות – הלימון מסייע בהתייצבות וכך גם הקורנפלור, שמסייע גם בהתייבשות.
ניתן לשמור את המרנג במקרר למשך יום או יומיים לפני השימוש. אחרי 24 שעות הוא בדרך כלל יתפרק, כל מה שצריך זה להחזיר אותו למיקסר ולהקציף מחדש .

חומרים ל-150 נשיקות קטנטנות:
125 מ"ל מי חלבון
200 גרם סוכר לבן
1 כף מיץ לימון
1 כפית קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית (או לפי הטעם)

יוצקים את מי החלבון לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהנוזל מתחיל להתייצב (רואים פסים עדינים של המקציף בתוך הנוזל).
רק אז מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה (2-3 פעמים) וממשיכים בהקצפה כ-10 דקות.
ממש בדקה האחרונה, כשהמרנג ממש יציב וסמיך ומתחיל להידבק לדפנות הקערה, מוסיפים את הלימון, הקורנפלור והוניל וממשיכים להקציף עוד מעט.
המרקם שמתקבל צריך להיות כמעט משחתי.
מחממים תנור לטמפרטורה של 70-80 מעלות עם תכנית טורבו.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול או משונן ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על דף טרנספר.
אופים את הנשיקות בתנור החם במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות, עד שהן אפויות לחלוטין ומתנתקות בקלות.
מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסא אטומה.

Share this post



דילוג לתוכן